Massage Almere VitaCare Health Solutions

VitaCare Health Solutions massage Almere

Darmkanker – Het belang van voeding & leefstijl

| 0 comments

Darmkanker is de tweede grootste oorzaak van sterfte door kanker, hoewel officieel erkend wordt dat minstens zeventig procent van de gevallen van darmkanker voorkomen kan worden door gezonde voeding en leefstijlfactoren. Het moderne westerse dieet – te veel geraffineerde koolhydraten en suikers, te veel rood en bewerkt vlees, te weinig groenten en fruit, te veel alcohol – in combinatie met een gebrek aan beweging is de belangrijkste reden voor het stijgend aantal gevallen van darmkanker, ook bij jonge mensen, en het stijgend aantal sterfgevallen door darmkanker.
Darmkanker is een ziekte met een slechte prognose, die niet goed reageert op chemotherapie. Chemo heeft weinig effect op de overlevingskans van darmkankerpatiënten, het geneest darmkanker niet. Ondanks de zogenaamde vooruitgang in de ontwikkeling van kankermedicijnen is de algemene overleving van uitgezaaide darmkanker de laatste decennia nauwelijks gestegen.
Er zijn een aantal natuurlijke stoffen – onder andere probiotica, vitamine D, omega-3 vetzuren, de B-vitaminen, curcumine en groene thee – die veelbelovend zijn voor de preventie en de behandeling van darmkanker. Ze kunnen bovendien de werking van chemo versterken en de bijwerkingen verminderen. Het zijn echter geen wondermiddelen. Gezonde voeding en beweging blijven de belangrijkste pijlers.
Hoewel officieel erkend wordt dat de meerderheid van de gevallen van darmkanker voorkomen kan worden door gezonde voeding en leefstijlfactoren, krijgen mensen met darmkanker of met een verhoogd risico op darmkanker weinig advies over gezonde voeding. Voeding is niet alleen belangrijk om darmkanker te voorkomen, maar maakt ook een groot verschil wanneer men al darmkanker heeft. Een typisch westers dieet – vooral te veel geraffineerde koolhydraten en suikers, veel rood en bewerkt vlees en te weinig groenten en fruit – verlaagt de overlevingskansen van darmkankerpatiënten en verhoogt de kans dat de kanker terugkeert na een operatie.
Ik ben Sandhya Baidjoe, orthomoleculair therapeut ik kan een intake met u inplannen en een plan van aanpak maken, waaronder een aangepast dieet.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://vitacarehealth.nl/darmkanker-het-belang-van-voeding-leefstijl/

Geef een reactie

Required fields are marked *.